SprayTanLeuven

Spray Tan Leuven logo

adres:

Louis Melsensstraat 3
3000 Leuven
Vlaams-Brabant

Contact:

T +32 16 23 85 78

Afspraken:

MA-WO-DO-VR
10:00-18:00
ZATERDAG
10:00-17:00

Wij gebruiken cookies van derden om u een betere ervaring te bieden. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u ze kunt beheren door te klikken op Privacyvoorkeuren. Door verder te gaan accepteert u zonder voorbehoud de algemene voorwaarden van Spray Tan Leuven.

spray tan FAQ
All your Questions answered in one place

Frequently Asked Questions

Veel gestelde vragen inzake Spray Tanning
Spray Tan Leuven

Frequently Asked Questions

De meeste gestelde vragen inzake Spray Tanning verzameld op één plaats!

Hoe gaat een spraytan in z'n werk?
Spray Tan VANI-T woman

Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op je huid. Tijdens het sprayen zie je al onmiddelijk het verschil maar de DHA vloeistof heeft vervolgens een inwerktijd van 4 tot 8 uur nodig. Uw tanning specialiste zal u hierover informeren. Het sprayen van een volledig lichaam duurt slechts 15-20 minuten. Je krijgt dus direct een egaal bruine huid!

Dit is precies de reden waarom actrices en modellen voor deze methode kiezen. Paris Hilton, Cameron Diaz, Jennifer Aniston en Kelly Osbourne zijn bekende 'tanning-addicts'.

Wat is DHA?
Spray Tan VANI-T woman

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in zowat elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen. DHA is goedgekeurd voor gebruik in zelfbruiningsproducten door de FDA (Food and Drug Administration).

De door ons gebruikte spraytan (Vani-T) heeft als 1e een Ecocert goedgekeurd DHA (organisch gecertificeerd) keurmerk. Het Ecocert-keurmerk (sinds 1991) mag alleen gevoerd worden door merken die willen bekrachtigen dat hun producten voldoen aan de strengste eisen op het gebied van onderzochte en goedgekeurde ingrediënten voor hun cosmetica. Omdat EcoCert ontstaan is op de strenge grondvesten van de bio-beweging in de zeventiger jaren moeten de producten ook voor grote delen van biologische oorsprong zijn.

Hoe kan ik me voorbereiden op een spray tan?
Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig), waxen en/of ontharingsmousses tot 48 uur er voor. Er zijn ook exfoliërende tissues, Pre Tan Wipes, speciaal voor deze behandeling. Dit heeft hetzelfde effect als een scrubsessie.
Make-up/Parfum: verwijder alle make-up voordat de spray tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden.
Kleding: draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling.
Zweet/elastieken: vermijd zweten vlak voor en na je Spray Tan alsook het dragen van kleding met knellende elastieken vlak voor en vlak na de Spray Tan behandeling.
Is een spray tan voor iedereen geschikt?
Spray Tan VANI-T woman

Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt spray tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, de eerste drie maanden.

Als je last hebt vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen. Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een spray tan boekt!

Hoe lang blijft mijn spray tan?
Spray Tan VANI-T woman

De bruine kleur kun je ongeveer 7 tot 11 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vochtinbrengende crème en gebruik tijdens het douchen milde zeep (PH-neutraal), of milde douchegel (PH-neutraal).

Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over je huid 'schuurt'.

Mag ik zonnen na een Spray Tan?
Spray Tan VANI-T woman In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor. In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien. Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!
Wat met zwemmen, sauna & sporten?
Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal je bruine teint wat sneller vervagen. Sporten kun je onmiddelijk voor en na de behandeling beter ook een aantal uren uitstellen, vanwege het transpireren.
Word ik oranje van een Spray Tan?
Spray Tan VANI-T woman

In de jaren '90 gebeurde dit nog wel eens. Tegenwoordig zijn de professionele Spray Tanning vloeistoffen echter van een uitstekende kwaliteit en worden er geen ingrediënten meer toegevoegd die een oranje kleur kunnen veroorzaken (caroteen). Over het resultaat hoef je je zeker geen zorgen te maken!

Aangezien wij uitsluitend manueel sprayen, kunnen wij de kleurintensiteit ten andere ook zelf bepalen. Dus als je liever een subtiel glowing effect wil, behoort dit zeker tot de mogelijkheden. Bij iemand die zeer bleek is, wordt een andere kleurintensiteit gebruikt als bij een klant van het mediterane huidtype. Vraag zeker naar de mogelijkheden!

Hoe kan ik m'n Spray Tan kleurtje het langst behouden?
Douchen en/of bad: Neem zeker geen bad of douche meteen na de Spray Tan-sessie, anders krijgt de tanning oplossing geen gelegenheid om in te werken. Mocht er na het douchen een bruine verkleuring van het water merkbaar zijn, dan is dit louter overtollige lotion en dit gaat dan ook niet ten koste van je bruine kleurtje.
Transpiratie: ook dien je – na/voor de Spray Tan-sessie – transpireren te vermijden. Dus onmiddelijk na de Spray Tan geen sport met een overmatige transpiratie als gevolg.
Hydrateren: om de bruine teint langer te behouden, is het aan te raden om een hydraterende lotion op je gebruinde huid aan te brengen.
Zijn er meerdere bruintinten mogelijk?
Spray Tan VANI-T woman

Omdat we uitsluitend manueel spraytannen, kunnen we makkelijk de kleurintensiteit van de Spray Tan regelen door het mixen van verschillende Spray Tan vloeistoffen.

Zo kunnen we een blekere persoon een andere tint geven als een mediteraan type. We kunnen evenenzeer een speciale 'bridal Spray Tan'-kleur bekomen, afgestemd op bruidjes waarbij de kleur niet te donker is.

Is een Spray Tan ook geschikt voor mannen?
Spray Tan VANI-T man

Een Spray Tan is geschikt voor iedereen die graag op een veilige manier een bruine teint wil, dus ook voor mannen! Steeds meer verschillende mensen vinden immers hun weg naar Spray Tanning : niet alleen alle leeftijdscategorieën maar ook steeds meer mannen.

Uiteraard gelden de verzorgingsmaatregelen voor (scrubben/scheren/geen deo of parfum/enz.) en na (losse kleding/niet direct douchen/niet zweten/enz.) ook voor mannen!

Zijn de Spray Tan producten op dieren getest?
Wij gebruiken de professionele Spray Tan lijn van VANI-T : alle producten van VANI-T werden niet getest op dieren en bevatten geen dierlijke producten!
Stinkt een Spray Tan?
Spray Tan VANI-T woman Smaken verschillen uiteraard, maar een VANI-T Spray Tan heeft tijdens en vlak na de Tanning sessie een aangename geur die zeker niet stinkt. We krijgen zelfs vrij vaak de opmerking dat het juist best wel lekker ruikt. Na de eerste keer douchen is elke geur verdwenen.


Wat moet ik aanhouden tijdens de behandeling?
Spray Tan VANI-T woman

Wij raden iedereen ten zeerste aan om - ten einde een volledig egale teint te bekomen - geen kleding aan te houden tijdens de behandeling. U bent zeker geen uitzondering aangezien 99% van onze klanten naakt worden gespraytanned, wat het mooiste resultaat oplevert.

Wil je toch liever iets aan te houden, is dat uiteraard mogelijk.

Spray Tan Leuven

Spray Tan Leuven

Uw Spray Tan Specialist te Leuven

Mocht u nog andere vragen hebben inzake Spray Tanning of onze zaak, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren! Wij zijn uiteraard steeds bereid u professioneel verder te helpen!

Contacteer ons

Spray Tanning wordt meer en meer door celebrities gebruikt

Celebrities

Snel en Veilig

Bruin op 15 minuten zonder UV

Een Spray Tan is een veilig en snel alternatief om een egale, bruine teint te bekomen

You're never fully dressed without a Spray Tan

Nothing haunts us like the Spray Tan we didn't get